dilluns, 29 de novembre del 2010

Robert PROSINECKI

Tot i que va jugar per la selecció yugoslava i croata, va nèixer a Schwenningen, Alemanya, el 12 de gener del 69.


Amb el jerseiet de la iaia.


La seva família però, va retornar a Yugoslavia quan ell era molt nen. Va destacar molt jove quan ja va guanyar el Mundial Juvenil de la Fifa al 87 amb Yugoslavia i a més va ser anomenat millor jugador del torneig. Des de llavors, va ser considerat un dels millors migcampistes d'Europa.

Va començar a jugar al Dinamo de Zagreb en el 86. Al cap d'un any passa a l'Estrella Roja, on jugarà 4 anys. Allà juga a un alt nivell i en el 91, i amb només 22 anyets aconsegueix la Copa d'Europa. Apart del màxim títol continental, també guanya 3 lligues i 1 Copa de Yugoslavia.


Els millors anys d'en Prosi.


Després de 4 temporades brillants a l'Estrella Roja, el Madrid decideix fitxar-lo per 1.000 milions de pessetes. A Madrid no va poder demostrar el seu millor nivell, ja que va patir constants lesions musculars. Fis i tot va començar a ser anomenat "Lesionecki".


Amb els cabells de biog


A Madrid, ens felicitava per Nadal...


Tot i això, amb el Madrid es proclamarà campió d'una Copa del Rey (la darrera fins al moment) i d'una Supercopa d'Espanya en el 93.

En el 94 fitxa per l'Oviedo, on jugarà una bona temporada. Això farà que Johan Cruyff demani el fitxatge d'en Prosi a l'any següent per incorporar-se al FC Barcelona.



Cromo i poster per els coleccionistes


Només s'hi va estar un any i va tornar a fracassar per problemes físics. Amb el Barça aconseguiex una altra Supercopa d'Espanya. L'any següent fitxa per el Sevilla on acabarà la seva pobre aventura a la lliga espanyola.


Deien que es fumava dos paquets de tabac al dia...


A l'any següent va tornar al Dinamo de Zagreb. Va passar tres anys a casa seva i després d'un breu pas pel NK Hrvatski del seu país, va jugar en l'Standard de Lieja belga, al Portsmouth anglès, en l'Olimpia de Ljubljana d'Eslovènia, per acabar la seva carrera al NK Zagreb en el 2004.


Va ser el líder de la selecció de Yugoslavia (amb la que va participar al Mundial d'Italia 90), fins que Croacia, el seu país d'adopció es va independitzar. Des de llavors va ser l'estrella de la selecció croata i va participar en els mundials de França 98 i Corea i Japó 2002. En el del 98 va contribuir activament en la consecució del 3er lloc de Croacia.



Com a curiositats: És l'unic jugador que ha marcat en dos Mundials amb dos seleccions diferents. El seu primer gol amb la samarreta de Croacia li va fer a Espanya en un amistós jugat l'any 94.


Ben acabat


Tots recordem a en "Prosikito" fent anuncis de la Renault Kangoo...aquí tenim un d'ells en el que surt un altre mític com el Mono Burgos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada