divendres, 26 de novembre del 2010

Diego Pablo SIMEONE

Nascut a Buenos Aires el 1970, el Cholo Simeone va ser un migcampista defensiu força dur, però efectiu, i va guanyar-se el respecte de companys i rivals a base de treball i esforç. Format a les categories inferiors de Vélez Sarsfield, va debutar amb el primer equip el 1987, i ràpidament es va fer un lloc a l'equip.
"M'he tornat a tacar...nooooooooooooooo!"

"Ai si l'enganxa..."
"Una altra víctima d'en Hierro"
"La cuixa d'en Guerrero també va ser víctima del Simeonato"
Després de 2 temporades prometedores, el 1989 fa el salt a Europa per jugar amb el Pisa, un equip modest de la lliga italiana on va jugar 3 anys. Llavors va fitxar pel Sevilla, equip que li donaria veritable fama internacional. Sota les ordres de Bilardo, a l'equip andalús va coincidir amb un ja acabat Maradona. En el video veureu que amb en Romario eren molt amics.
Quina òstia li va cardar, jojojo. El 1994 fitxa per l'Atlético de Madrid, on va viure la seva millor etapa com a jugador. De seguida es va convertir en un dels ídols de l'afició. El van fer capità de l'equip i va participar activament en la consecució del doblet de la 1995/96.

"Cromet pels coleccionistes"
El 1997 va tornar a Itàlia per jugar amb l'Inter, on va guanyar una copa de la UEFA, i el 1999 va fitxar per la Lazio, on també va guanyar lliga i copa, apart de supercopes d'Itàlia i d'Europa. El 2003, ja a prop del final de la seva carrera, va tornar a l'Atleti, potser per rememorar els seus millors moments. Va estar un parell d'anys, endarrerint la seva posició a la de defensa lliure. El 2005 va tornar a Argentina, al Racing de Avellaneda, on es retiraria el 2006.
"Fuck yeaaaah"


"Imitant en Michael Jackson"
"Ché Gago, no servís pa na..."

Just després de retirar-se va ser nomenat entrenador del mateix Racing de Avellaneda, equip al que va treure d'una situació complicada. El 2007, entrenant a Estudiantes de la Plata va guanyar Apertura després d'una gran remuntada. El 2008, amb River guanya Clausura. El 2009 va entrenar San Lorenzo, però un any després va deixar-ho. Actualment està sense equip.

"Partint-se l'ojete després de sentir les últimes declaracions d'en Mourinho"
"T'estic vigilant, burrito"
Amb la selecció argentina va jugar 106 partits, disputant els mundials 94, 98 i 02, i guanyant 2 copes Amèrica i 1 Confederaciones, apart de la plata a Atlanta 96.
"Amb la seva dona un dia a la platja"
"Simeone approved"

1 comentari: