dimarts, 2 de novembre del 2010

Luc NILIS

Nascut a Hasselt, Bèlgica, el 1967,  jugava com a davanter, i era força golejador. Va començar jugant al seu país al Winterslag, equip on s'havia format, i amb el que va debutar el 1984. 2 anyets van ser suficients perque el millor equip belga de llavors, l'Anderlecht.



"Faries bé de mirar endavant quan corres..."

"Autògraf especialment dedicat al jugador mític"

A l'Anderlecht s'hi va estar des de 1986 fins 1994, en que es va anar fent un nom a nivell europeu. Aquell any va fer el salt internacional fitxant pel PSV Eindhoven, on viuria la seva etapa més brillant. Amb l'equip de la Philips va inflar-se a marcar gols amb socis de luxe, com Ronaldo o Van Nistelrooy. En Ronaldo va dir que en Luc ha estat el millor company de davantera que havia tingut, i Van the man també va lloar el belga dient que era un dels millors jugadors amb qui havia jugat. Amb el PSV va jugar 164 partits i va marcar 110 gols. El 1995 va ser escollit millor jugador de l'Eredivisie, i el 96 i el 97 va ser-ne també el màxim golejador. La 1998-99, entre en Van Nistelrooy i ell van fer 55 gols.


"Venga, a San Hilari!"

"Fuck yeaaah"
El 2000 va acabar la seva etapa holandesa i va marxar a la Premier per jugar amb l'Aston Villa. No obstant, l'aventura anglesa va ser curta, només havia jugat 3 partits (i marcat 1 gol) quan en un fort xoc amb el porter de l'Ipswich Town, Richard Wright, es va trencar la cama. Després d'això va retirar-se. Actualment és entrenador de davanters al PSV.

"Fent el ball de Grease"


"Perplex o fumat, el cas és que no ho veia clar"
Amb Bèlgica també va ser un fix, però només va marcar 10 gols. Va participar als mundials 90, 94 i 98 i a l'Euro 2000, sense massa èxit, ja que els millors anys del futbol belga ja havien passat.

"L'evolució en els mundials"


"Imatge que fa coseta"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada