dilluns, 8 de novembre del 2010

Mohamed Alí Amar NAYIM

Nascut a Ceuta el 1966, i d'origen marroquí, Nayim va ser un migcampista mític a mitjans dels 90 per les raons que ara coneixereu.

Va començar jugant al futbol base del Barça, i era un jugador molt valorat per Venables. Tot i algun problema de disciplina, en Nayim va anar pujant categories fins el primer equip, amb el que debutà el 1986. 2 anys més tard, en Venables deixa can Barça i se l'endú a la Premier per jugar al Tottenham, on s'estaria 5 anys.

"Aquell dia no havia dormit bé"

De seguida es va fer amb un lloc a l'alineació ideal dels Spurs, i es va guanyar l'estima dels seus seguidors després d'unes quantes actuacions brillants contra el gran rival, l'Arsenal. Contra els gunners tornaria a tenir un partit que tots recordareu, i del que després parlarem. Amb el Tottenham té una anècdota simpàtica: un dia, després d'un entrenament, es va picar amb el també mític Paul Gascoigne a veure qui colava més pilotes a un cubell d'escombraries des de 50 metres i sense que la pilota botés. Tot i que l'anglès era favorit, va guanyar en Nayim. 50 metres...


"Assajant el seu xut mític"
El 1993 va tornar a la lliga espanyola per jugar amb el Saragossa, amb el que aconseguiria els seus més grans èxits: la copa de 1994 i la recopa el 1995, amb el mític GOL DE NAYIM: Final de la recopa d'Europa, 1-1 al marcador, quedaven uns 10 segons per a que l'àrbitre pités el final de la 2a part de la prórroga, i Nayim té la pilota al mig del camp. Veu Seaman mal posat i decideix xutar, aconseguint el gol més important de la història de l'equip aragonès fins el moment.


"Fuck yeah!"

 És incalculable el número de nanos que han intentat repetir aquest gol per tots els camps d'Espanya. Inclús a un poble van dedicar un carrer a aquest gol. Després de la recopa, el Saragossa va traspassar algunes de les estrelles de l'equip. Nayim es va quedar i va notar l'absència d'alguns dels seus companys, per la qual cosa el seu rendiment va baixar notablement. El 1996 va marxar al Logroñés, on va alternar la primera i la segona divisió fins el 2000, quan es va retirar. Actualment és el segon entrenador del Saragossa.


"Actualment és una mescla de califa i George Clooney"
Pels amants del futbol anglès i dels cànticos, heu de saber que a White Hart Lane, els aficionats del Tottenham canten una cançó on parlen d'en Nayim i d'en Belletti, dedicada als últims fracassos europeus de l'Arsenal. Amb la música de Mary Poppins canten: “Chim-chimeney Chim-Chimeney Chim Chim Charoo, Nayim from 50, Belletti from 2″

"Com l'Iniesta, un dels pocs jugadors amb carrer propi"

4 comentaris: