divendres, 5 de novembre del 2010

Angel Manuel CUELLAR

Nascut a Vilafranca de los Barrios, Badajoz, el 13 de setembre del 72.



Format a les categories inferiors del Betis, on ja va ser campió de la Copa del Rey juvenil marcant un hat-trick a la final. El 4 de novembre del 1990 debuta a primera divisió al camp del Logronyés. Aquell any, el Betis baixaria a segona divisió. A la categoria de plata, l'equip andalús s'hi estarà 3 anys, amb Cuellar de titular a l'extrem esquerre.


Ojo els cuixots que gastava

Cuellar explota la temporada 94/95, amb l'equip de nou a primera. L'equip acaba tercer, es calssifica per la UEFA i en Cuellar marca 14 gols i es converteix en un dels jugadors revelació de la temporada.

És llavors quan en Johan decideix portar-lo al Barça. En Lopera es va posar tonto i el Barça va haver de pagar la clausula de rescissió (500 milions de pessetes).


Molt mítiques les postals aquestes de l'sport.

Al barça va començar la pretemporada molt bé, però en el primer partit de lliga contra el Valladolid es trenca el lligament creuat anterior esquerre del genoll, que farà que estigui 6 mesos de baixa. Aquell any el barça no guanya res i Cruyff és cessat.

A la temporada següent arriba Sir Bobby i Ronaldo, cosa que fa que en Cuellar jugui i participi molt poc en els títols del barça d'aqull any: Supercopa d'Espanya, Copa del Rey i Recopa d'Europa.

Enculat!

En el 97, torna al Betis per 300 milions de pessetes, Lopera li ofereix 7 anys de contracte i un partit d'homentge en la seva retirada. No obstant, Cuellar ja no va recuperar mai el seu anterior nivell de joc i en 3 anys només marca 1 gol. Amb l'equip a segona de nou, Cuellar marxa en el mercat d'hivern al Nastic de Tarragona. Al Nastic marca 9 gols en 21 partits, però no serveixen per a que l'equip es quedi a primera.


Tot un campió!

En la temporada 2002/2003 marxa al Racing de Ferrol, es converteix en el màxim golejador de l'equip, 12 gols en 33 partits, però l'equip baixa a Segona B.

No obstant, el Llevant li permet seguir jugant a Segona Divisió. Amb els valencians gunayen la lliga de Segona i pugen a 1a. Després d'un any a primera sense massa participació, en Cuellar marxa al Lugo, de tercera divisió, amb el que aconsegueix l'ascens a Segona B.

Cuellar va jugar l'últim any de la seva carrera al Narón Balompié. Es va retirar l'any 2008.


Xavi: "Que acabado que estás chaval!"

Com a Internacional, va jugar només 2 amistosos, contra Finlandia i Alemanya. En els 2 va substituir Amavisca a la segona part.

Com a curiositat: La seva dona es deia Lola Pérez, miss Galícia 97.

2 comentaris:

  1. L'any d'en Robson no va marxar abans de començar la lliga? Realment es va quedar tot l'any sense jugar?

    ResponElimina
  2. Es podia ser suplent d'amavisca a un amistós??... des de luego, aixó es ser mític!

    ResponElimina