dimecres, 24 de novembre del 2010

Paul INCE

Paul Emerson Carlyle Ince va néixer el 1967 a Ilson, Londres, tot i ser originari de Barbados. Fóu un centrocampista defensiu força dur durant la dècada dels 90 i part dels 00. Destacava per la seva contundència i autoritat al camp, així com pel seu fort xut. Un destructor de joc en tota regla.



Va començar a jugar al West Ham i el 1986 va debutar amb el primer equip. De mica en mica es va fer amb la titularitat i es va convertir en una de les promeses del fubtol britànic. El 1989 el Manchester United el va fitxar amb polèmica, ja que abans de confirmar-se el seu traspàs van circular unes fotos del jugador amb la samarreta del que seria el seu nou equip. Aquest fet va ser interpretat com una gran traició pels hammers, i encara li ho recorden cada cop q visita Upton Park
"Tot i semblar un tirillas, fixin-se en els cuixots rubertucàrlics!"
"Amb el també mític Cantona després de guanyar la Charity Shield"
"Berenant a casa del també mític Bobby Robson"

Amb els red devils va seguir exercint el seu rol de carregar amb tota la feina bruta a la zona de mitjos, alliberant els jugadors de construcció, i va aconseguir els seus primers títols: 1 FA Cup, 1 recopa (contra el Barça) i 2 Premierships. Se l'acusava de jugar sempre passat de voltes, utilitzant una força excessiva en molts casos. Aquesta actitud va definir el seu sobrenom, The guv'nor.
"Apártate rubito o te irás a dormir caliente"
"Ha començat ell!"
"Amb aquestes pintes intimidava a qui fos"
El 1995 va provar l'aventura italiana a les files de l'Inter, on va estar-se un parell de temporades, la primera molt millor que la segona. Després de perdre la final de la UEFA 97 davant el Schalke 04 va tornar a les illes britàniques per jugar amb el Liverpool, i la crisi que vivia l'equip en aquella època no el va ajudar.
"Fuck yeaaaaah"

El 1999 fitxa pel Middlesbrough, on estaria 3 anys sense destacar, i el 2002 marxa al Wolverhampton. El 2006 se'n va al Swindon Town, on només va jugar 3 partits per temes contractuals, i el 2007 va al Macclesfield Town, equip molt modest on seria jugador-entrenador. I el 2008 es va convertir en el primer entrenador negre de la Premier League quan va agafar les regnes del Blackburn Rovers. Des de llavors també ha entrenat el Milton Keynes i el Notts County, el seu equip actual.
"Molt indignat"

"This is... Spartaaaaaaaaaaaaaaa"
Amb Anglaterra va jugar l'Euro 96 i el mundial 98, en ambdues ocasions com a capità (també va ser el primer negre capità dels pross).
"La típica imatge d'un anglès en acabar un partit de la selecció"

4 comentaris:

  1. M'encanta la foto "d'ell" fent el té amb el "Bobby Robson", molt real!

    ResponElimina
  2. Tornant al tema de la foto del pseudo Bobby Robson, podries fer ara un blog de actor mític i començar, como no, amb el més gran, Leslie Nielssen!!

    ResponElimina
  3. Mmmm, el jugador mític requereix moltes hores d'investigació, si fes el blog de l'actor mític hauria de deixar de treballar. Sabia que t'agradaria aquest Bobby!

    ResponElimina
  4. Felicito jo tb la gran lavor de recerca fotogràfica, m'imaginno que no haurà estat fàcil trobar fotos tant personals

    ResponElimina