dimarts, 16 de novembre del 2010

JORDI Johan Cruyff

Nascut a Amsterdam el 1974, en Jordi va ser un davanter condemnat a viure sota l'ombra del seu pare, el gran Johan Cruyff, considerat un dels millors jugadors de tots els temps. Un gran handicap per aquest davanter, format a la pedrera del Barça. Lluitava totes les pilotes i era força ràpid, però això no va ser suficient per aquest noi.  Hi ha qui diu que segundas partes nunca fueron buenas, encara que el catalano-holandès potser va fer mèrits per demostrar que no era només el fill del seu pare. Jutgeu vosaltres mateixos...

"Enganxina molt xunga del prometedor Jordi"
"Papaaa, vuiii txugaaaar - Otomaticamente tu juegas jordio"
 El 1994, després d'una pretemporada esperançadora, debuta amb el primer equip del FC Barcelona en un partit al Molinón, que va acabar en derrota. Amb els blaugranes va estar-se fins el 1996, quan, tot i haver debutat amb la selecció holandesa i anar a l'Eurocopa, va anar fora de can Barça darrera de son pare, destituït per en Nuñez. El seu rendiment, en la línia de tot l'equip, no havia estat precisament brillant, i la suplència de De la Peña contraposada a la titularitat de Jordi havia fet córrer rius de tinta a la premsa catalana.

"Per què havies de ser tan bo, i per què la gent hauria de pensar que jo et superaria?"
 En Jordi va fitxar pel Manchester United, i tot un seguit de lesions van frenar la seva progressió. Amb els anglesos no va tenir prou continuïtat, i el 1999 va ser cedit al Celta de Vigo. Al final d'aquella temporada, i amb la carta de llibertat, va fitxar per l'Alavés, on viuria el seus millors moments com a futbolista. El 2001 va jugar la final de la UEFA contra el Liverpool, marcant l'empat a 4 pels de Vitòria que serviria per forçar la prórroga.

"Jugant amb el ManU"

"Les dues cames d'en Jordi no en fan una d'en Lucho. En cap sentit"

"Fuck yeaaaaaaaaah"

El 2003, després del descens a 2a de l'Alavés, va fitxar per l'Espanyol. A final d'aquella temporada es va quedar sense equip, i va estar un temps semi-retirat, entrenant amb el Barça B i jugant partits de veterans. Al cap d'un temps, el 2006, en Pichi Alonso el va recuperar per un ambiciós projecte a Ucraïna, amb el Metallurg Donetsk. L'equip va acabar novè, i en Pichi va ser destituït, però en Jordi va seguir 2 anys mes, jugant amb assiduïtat en la posició de central.

"Pa'lante, no? o o os quedais aqui paraos? Montamos unas mesas y ya está? Tira pa'lante, que me vaya..."

"Amb en Clemente a la banqueta l'entreteniment estava assegurat"
"Amb cara de fàstic després d'una nit de copes a Donetsk"

"Si mig tanques els ulls pot semblar en Zidane"

Durant l'etapa d'Ucraïna va fundar la marca Cruyff , i el 2009 va fitxar pel Valletta maltès, on segueix actualment, compaginant les tasques de jugador i assistent de l'entrenador. Apart de jugar amb Holanda, també ho va fer per Catalunya.

"Dirigint-se als aficionats maltesos després d'aconseguir un títol"

"En una foto de la Shaz Guest List a Opium Mar"

3 comentaris: