dimecres, 24 de novembre del 2010

Delfí GELI

Delfí Geli Roura, nascut a Salt el 22 d'abril del 69, va jugar al llarg de la seva carrera principalment de lateral dret



Després de passar la seva infancia al CF Salt, UE Coma Cros i Girona, va començar a jugar de davanter a les categories inferiors del FC Barcelona. Amb el Barça Athlètic va marcar molts gols i molts equips van demanar la seva cessió. Cruyff va decidir fer-lo debutar el 31 de gener del 90 en un partit al Camp Nou contra l'Oviedo. Geli va jugar 71 minuts i va ser substituït per Serna. Aquell any amb el Barça va guanyar una Copa del Rey.


Fucker!

No va tenir continuitat al primer equip i l'any següent va jugar al filial. La següent temporada va marxar cedit a l'Albacete on finalment fitxarà per 3 anys. A l'Alba va fer 3 grans temporades, fet que va provocar el seu debut amb la selecció espanyola.


Foto sense ulls...

En la temporada 94-95, Geli fitxa per l'Atleti on es convertirà en un dels millors laterals de primera divisió. La temporada següent l'Atleti aconsegueix el famós doblet, superant al Barça de Cruyff. Geli va jugar 5 anys destacables a l'equip matalasser.




Fotent-li al Burrito Ortega.


La temporada 98-99 intenta fitxar pel Betis, però Lopera finalment el desestima aduint una dubtosa lesió crònica. Geli passarà mig any sense equip, però al desembre l'Albacete li torna a obrir les portes i ell no ho dubta en cap moment. Mig any a segona li permeten fitxar a final de temporada per l'Alavés, l'equip de moda.




A Vitòria, Geli va ser titular indiscutible i peça clau de l'EuroAlavès que va jugar la final de la Uefa contra el Liverpool. Desgraciadament, Geli serà recordat per ser l'autor del decisiu 5-4 en pròpia porta a la pròrroga.


El dia més trist d ela seva carrera


Al final de la temporada 2002-2003 Geli decideix tornar a casa, al Girona. El primer any a Segona B és força bo, però l'equip es queda a les portes del play-off. El segon any és un desastre, i l'equip baixa a tercera. És llavors quan Geli decideix retirar-se.

Amb la selecció va ser internacional 4 cops. Vicente Miera el va fer debutar en un amistós el 15 de gener del 92 contra Portugal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada