dimecres, 3 de novembre del 2010

Bernard LAMA

Nascut el 7 d'abril de 1963, podria ser el germà negre de Manolo Lama, però no, va ser un porter nascut a Saint-Symphorien, França, encara que era originari de la Guyana Francesa.


Amb uns llavis a lo Esther Cañadas

Va començar la seva carrera com a professional el 1981 al Lille. En aquest equip es va estar 8 temporades, encara que durant aquest període va jugar cedit una temporada al Abb eville i una altra al Bessançon. En la seva etapa al Lille va jugar 103 partits i curiosament va marcar un gol de penal, en la victoria sobre el Laval 8-0.


Amb una equipació ben maca

Després del seu pas per el Lille, marxa una any al Metz, un altre al Stade Brestois i una altre al Lens. Les seves actuacions en aquest últim equip fan que el PSG es fixi en ell i li ofereixin 5 anys de contracte.


Aquí ja amb la seva cueta i perilleta característiques.

Al PSG, Lama viu els anys més exitosos. Juga 221 partits i guanya les Copes de França del 93 i 95 i la Recopa d'Europa del 96. A partir d'aquí, la carrera d'en Lama comença a deteriorar-se. Tot i sonar pel Barça, prefereix quedar-se al PSG. Pateix una lesió de genoll a l'hora d'aturar un penal contra el Cannes, i poc després de la seva recuperació li prohibeixen jugar durant 2 mesos per consum de Cannabis.


Apunt de reventar-la

Lama és convidat a abandonar el club, i marxa al West Ham. Als Hammers no hi juga massa i demana tornar al PSG, on li donen una segona oportunitat. Al PSG juga dos anys més i encara que juga una segona temporada decent, les joves promeses com Lionel Letizi demanaven pas en el primer equip.

Acabarà marxant al Rennes 1 temporda per després retirar-se.


Apunt de menjar-se el micro


En el 2006 es fa seleccionador de Kenya, però debuta amb derrota contra Eritrea i marxa als 2 mesos per falta de compromís i professionalisme de la federació de Kenya, segons ell.

Amb la selecció francesa juga 44 partits. Va jugar la Eurocopa del 96. El tema de les drogues fa que perdi la titularitat en la Copa del Mon del 98 en benefici de Fabian Barthez. També va ser suplent en la Euro del 2000.


1 comentari: