dijous, 4 de novembre del 2010

Pepe GÁLVEZ

Nascut el 1974 a Palma de Mallorca, José Gálvez Estévez va ser un davanter molt poderós i prometedor en el seu temps. Potser la sequera de bons atacants nacionals va fer que se'l veiés amb millors ulls, però va acabar tenint una mala fama possiblement inmerescuda de jugador patós i que fallava molt. Aquesta és la seva història:
"Cromo jovenet i carregat d'il·lusions"
"Cromo a punt de complir el seu somni"
"Cromo 'va, que aquest any sí'"

Format a les categories inferiors del Mallorca, en Pepe va debutar a Primera la temporada 1991/92 de la mà de Llorenç Serra Ferrer en un partit contra el Barça, i convertint-se en el jugador més jove en jugar a primera amb els balears (l'any 2004 perdria aquest honor en debutar Carlos Carmona). Considerat la perla de la cantera mallorquinista, després de jugar una temporada a segona divisió, la temporada 1993/94 fitxa pel València. Aquell any va ser el davanter més utilitzat per Guus Hiddink, per sobre de Penev i Pizzi. Amb el València va anar jugant i fent golets, fins que va ser titular i era una de les principals esperances de la selecció espanyola de cara a repetir l'or de Barcelona a Atlanta 96, i mirant més enllà, de fer un bon paper al mundial 98. No obstant, tot un seguit de lesions li van impedir anar a la cita olímpica, i el seu rendiment a partir de llavors va anar decaïent.

"L'altre dia van raptar un senyor, i duïa la samarreta del Mallorca, eeeh"
"Cromo amb esperances de recuperar el millor nivell"

Condemnat a la banqueta per en Valdano, la 1997/98 és cedit al Mallorca, on passa sense pena ni glòria en una de les millors temporades de la història del club balear. La 1998/99 fitxa pel Betis, on pràcticament tampoc va jugar. La 2001/02 va cedit al Burgos, on viurà un descens a 2a divisió B. Després retorna al Betis, on no compta per l'entrenador i és alliberat, amb la qual cosa amb menys de 30 anys Gálvez es troba sense equip, i desapareix del panorama futbolístic. De l'etapa bètica destacar que en un partit de UEFA, en Clemente el va fer jugar de lateral dret.
"Cromo ja acabat"
"Increïble degeneració..."
Actualment presideix el Playas de Calvià, equip de la localitat mallorquina on va créixer, i va ser el seleccionador juvenil de Balears. Si algun dia algún lector torna a jugar al PCFutbol 4.0, li recomano que el fitxi per equips de poc pressupost, era un jugador molt solvent.
"Pensant en delinquir"
"En Gálvez va estar víctima del kungmanato, que li va recomanar comprar els auriculars més grossos de la botiga"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada