dimecres, 8 de setembre del 2010

Yuri NIKIFOROV

Nascut a Odessa el 16 de setembre del 1970, era un futbolista rus-ucraïnès que jugava de defensa central.


Va començar la seva carrera a l'SKA Odessa (4a divisió de la Unió Soviètica) en el 1987 . L'any següent progressa i passa a jugar al Txornomorets Odessa, de la segona divisió i un any més tard arriba al Dinamo de Kiev, però sempre va estar en l'equip reserva i mai va debutar. Així doncs torna al Txornomorets que havia pujat a 1a divisió. En aquesta nova etapa s'hi està 3 anys, juga 65 partits i marca 4 gols.


Al 93 passa a l'Spartak de Moscú on jugarà 3 temporades. Aquí aconseguiex els seus primers títols: 3 Lligues russes i 1 copa russa. L'any 1996 arriba a l'Sporting de Gijón. A l'equip asturià juga dos temporades, sent titular i amb un bon nivell de joc.



Les seves grans actuacions fa que un gran d'Europa, el PSV Eindhoven es fixi en ell. Al club holandés va romandre 4 anys, guanyant dos cops l'Eredivise (2000 i 2001). Al 2002 fitxa per l'RKC Waalwijk, un club menor d'Holanda, i l'any següent finalitzaria la seva carrera al Urawa REd Diamonds japonés, amb qui guanyarà la Copa de l'Emperador.



A nivell internacional va jugar amb 3 seleccions diferents: la CEI, Ucraïna i Rússia. Amb aquest última va disputar 55 partits i va anotar 6 gols. Va disputar els mundials dels Estats Units i de Corea i Japó. També va estar a l'Europa del 96 a Anglaterra.
En seleccions inferiors , Niki va guanyar el Mundial sub-16 i l'Europeu sub-19.

6 comentaris:

  1. Estàs fent un cicle de russos de l'Sporting? El proper serà en Lediakhov llavors, jejeje

    ResponElimina
  2. Està a la llista de pendents, no pateixis. Ahir en Matador Puchov també va fer suggerències internacionals, i va sortir algun jugador que mereixeria més d'un post.

    ResponElimina
  3. Està clar que Vizacaino s'ha de posar, hi han mil·leeeeers de jugadors...

    ResponElimina