dijous, 9 de setembre del 2010

Carlos VALDERRAMA

Ex-futbolista colombià, nascut el 2 de setembre del 61 a SAnta Marta. Va ser un migcampista d'excel·lent tècnica, gran visió de joc i passades mil·limètriques.

L'home més brut de Colòmbia

Debuta a l'Unión Magdalena al 1981. Després juga a Millonarios l'any 1984 i al 85 passa a Deportivo Cali. Després d'aconseguir 2 subcampionats colombians arriba al Montpellier francès on guanya una copa de frança al 1990.
Al 1991 arriba al Valladolid, aleshores entrenat per Pacho Maturana. Allà també coincideix amb 2 mítics: René Higuita y Leonel Álvarez.

"Si nos coge Llongueras, nos esquila..."

Al Valladolid només s'hi està 1 temporada (una llàstima), juga 17 partits i marca 1 gol.
Al 1992 torna a Colòmbia, on s'hi estarà 3 anys. El primer al Independiente Medellín i els altres 2 al Junior de Barranquilla. Amb aquest últim equip arriba a semis de la Libertadores perdent contra Velez, que desprérs seria campió. Al 95 guanya la lliga de colòmbia.

"Si no son de Matutano, no son las autenticas"

L'any 96 es trasllada als Estats Units on juga al Tampa Bay (96-97), Miami Fusion (98-99) y Colorado Rapids (2001-02). L'any 2005 és inclòs en el 11 de tots els temps de la Major League Soccer.L'1 de febrer de 2004 es retira. En el partit de comiat assisteixen figures com Chilavert, Maradona o Francescoli. En el 2007 es farà director esportiu del Junior de Barranquilla

Estatua de Valderrama a Santa Marta a l'entrada de l'estadi


Amb la selecció va disputar els mundials del 90, 94 i 98. A destacar l'equip que tenia Colòmbia per el mundial d'USA, amb Valderrama, Asprilla, Freddy Rincon o Adolfo Valencia. L'equip va crear grans espectatives però un baix rendiment i les posteriors amenaçes va fer que acabés amb tragèdia per l'assassinat d'Andrés Escobar per part d'uns radicals per fer-se un gol en pròpia porta.

El dia que Valderrama es va vestir elegant.

Com a anecdota: Sempre serà recordat per la tocada d'ous d'en Michel en un servei de corner al Bernabeu. Aquest fet es va conèixer com "el toque Valderrama". Més endevant, Ronnie i Eto'o van protagonitzar una altre tipus de "toque". Aquí teniu l'enllaç i una foto del toque Valderrama.
http://www.youtube.com/watch?v=84yUYg4RzpU

"Será mariconazo el Michel este..."

1 comentari:

  1. Mai no oblidaré la imatge d'en Míchel tocant els testicles d'aquest mític. I sempre em preguntaré si aquests rinxols eren naturals.

    ResponElimina