dimarts, 7 de setembre del 2010

Meho KODRO

Altrament conegut com "Pixu Codru", aquest davanter bosni va néixer a Mostar el 1967. Era ràpid, fort, i amb molta classe, i destacava tant pel seu fort xut com per la seva rematada de cap.

"Fent ganyotes per desconcentrar els rivals"

"Si es descuida se li surt un ou"

A Bòsnia va jugar al Velez Mostar, l'equip de la seva ciutat, però el 1991, amb motiu de la guerra de l'antiga Yugoslàvia, va haver de marxar. El cas és que va anar a Espanya, concretament a Donosti, i va fitxar per la Real Sociedad. Amb els txuri-urdin va viure els millors anys de la seva carrera i va esdevenir un dels millors golejadors de la lliga. El seu fort xut va ser batejat com a kodrazo, un clar precedent dels yayazos que feia en Touré al Barça. Precisament el Barça es va fixar en ell després de la temporada en que va dissoldre's el Dream Team, i va pagar per ell 700 milions de pessetes de l'època.

"Oh le le...oh la la..."

Tot i tenir-ho tot de cara per ser un dels millors puntes d'Europa, a Barcelona les coses no li van anar bé. Diverses lesions i el fet que la guerra afectés directament la seva ciutat natal, afegits a la pressió d'haver de fer oblidar Romario van acabar amb la seva confiança, i només va fer 9 gols en la lliga, quan era home de fer entre 20 i 30. A final de temporada va deixar l'equip i se'n va anar al Tenerife, on va jugar fins el 1999.

"Ai que no arribes..."

A Tenerife no va recuperar-se el millor Kodro que havia il·lusionat a txuri-urdins i culés, i el 1999 va marxar a l'Alavés, on va estar-se 1 any. El 2000 va fitxar pel Maccabi de Tel Aviv, i el 2001 va deixar el futbol actiu.

"Fuck yeah"

Després d'uns anys dirigint equips de futbol base basc, el 2006 va tornar a la Real per ser el 2n entrenador d'en Bakero, pero no els va anar bé a ningu i a final de la temporada va marxar. El gener de 2008 va ser contractat com a seleccionador de Bòsnia, però no va durar gaire; el maig d'aquell mateix any va ser cessat després d'enfrontar-se amb la federació, que havia contractat un amistós contra Iran sense que en Meho donés el seu vist-i-plau. Va tornar a les categories inferiors de la Real, i des de principi de la temporada 2010-11 entrena la Real Sociedad B.

"Quan acabem això ja podem anar a pel coure"

1 comentari: