dimarts, 28 de setembre del 2010

Stefan EFFENBERG

Migcampista alemany nascut a Hamburg el 2 d'agost del 68.


"Se va haber un follon que no sabe donde se ha metio..."


Va començar a jugar als juvenils del SC Victoria Hamburg i en el 87 fitxa per el Borussia Mönchengladbach on fa 3 excel·lents campanyes jugant 73 partits i marcant 10 gols.


Seguint la moda Cañizares

Al 90 fitxa per el Bayern de Munich on s'hi està 2 anys, juga 65 partits i marca 19 gols. Tot i aixi i degut a l'arribada de Matthaus, és traspassat a la Fiorentina per 7,5 milions d'Euros.

El seu pas per Italia no és gaire profitós i als 2 anys torna al Mönchengladbach, on havia donat el seu millor nivell. Torna a destacar i el Bayern, després de 4 temporades el torna afitxar per 8,5 milions d'Euros. Aquí "Effe" aconsegueix demostrar el seu millor nivell, convertint-se en l'amo del centre del camp del Bayern.


L'Effenberg sempre feia cara de pocs amics...

Durant aquesta segona etapa al Bayern, arriba 2 cops a la final de la Champions, gunayant-ne una i aconseguiex varies Bundesligas.

Al 2002 fitxa per el Wolfsburg on l'Effenberg ja no va tornar a ser el mateix. A finals d'any rep una bona oferta de Qatar, on es retirarà.

Janenjant-se la seva dona...

El seu pas per la selecció alemana va ser força discret, encara que poseeix 35 internacionalitats. La va liar molt al Mundial 94 quan va ser expulsat per fer la "botifarra" a la seva afició que el xiulava. A partir d'aquí, va perdre protagonisme amb la selecció.

"Que us donguin per l'ojete..."

6 comentaris:

  1. Molt mític, potser és massa bo i tot! Era un viejoven aquest també...

    ResponElimina
  2. Heu perdut el nord. Un paio que és la clau d'un equip que domina la Bundesliga i arriba a la final de la Champions 2 vegades no pot estar mai en aquest blog.

    ResponElimina
  3. no el trobo gaire mític...

    ResponElimina
  4. Propostes de mític europeu: Cereso (Sampdoria), Lombardo (Sampdoria/Juve), Bernard Lamah (PSG), David Ginola, Ravelli, Zola, West, Flo, Nilis, Djorjevic...

    ResponElimina
  5. En Secretario va jugar al Madrid si no m'equivoco, no seria mític europeu. Pel q fa a en Zola, estàs segur q vols q el posem?

    ResponElimina