dilluns, 27 de setembre del 2010

BENJAMÍN Zarandona

Migcampista d'origen vasc i equatoguineà nascut a Valladolid el 1976. Se'l recorda per ser un dels jugadors més prometedors de la seva generació, i per les grans festes que muntava allà on fos.

"Jajaja, quines juergues que fotia..."
En Benjamín va començar a les categories inferiors del Valladolid, i va debutar amb el primer equip el 1995. De seguida es va fer un lloc a l'equip titular, i allà va estar fins el 1998. Abans, però, va contribuïr en la classificació dels vallissoletans per la copa de la UEFA. Però Valladolid se li quedava petit i va fitxar pel Betis, en una època en que eren dels equips més competitius de la lliga, tot i que van degenerar, i amb ells en Benjamín. Va estar-se al Betis fins el 2007, amb una cessió al Cadis enmig, i tot i que al principi sí comptava, en les últimes temporades no va jugar gaire.
"Zas, en toda la boca del Ramos"

"Baila conmigo"
El 2007 fitxa pel Xerez, i al cap d'uns mesos se'n va al Palència de la 3a divisió, equip del que encara forma part.

"Aquí em fa pensar en Depredador"

"Ai que m'ha botat molt..."
Va jugar l'Eurocopa sub 21 amb Espanya el 1998, però com que no li arribava l'oportunitat de debutar amb l'absoluta, va tirar d'arrels i va jugar amb Guinea Equatorial.

"Els altres se'l miren com dient què fa"

La seva festa més recordada és el Halloween 2001. Es veu que el dia següent tenien entreno pel matí, però aixo no va evitar que en Benjamín la muntés ben grossa. El cas és que la notícia va arribar a oïdes d'en Lopera, que sobre les 4 de la matinada es va presentar amb en Juande Ramos a can Benjamín. Hi havia pràcticament tota la plantilla, i segons paraules de Don Manué, "los jugadores estaban bebidos y con mujeres, y argunos se intentaron escapar por el balcón". Allà on va sempre li pregunten per aquesta festa.
 
"Parlant al Punto Pelota, paradigma del rigor en el periodisme esportiu"













"Demanant perdó per haver anat al Punto Pelota"

2 comentaris:

  1. Em sembla força inadequat posar en Benjamín. Si només té 34 anys!

    ResponElimina
  2. Però està acabat com a futbolista, i va començar de ben jovenet. Segur que tenies el seu cromo amb el Valladolid repetit moltes vegades.

    ResponElimina