diumenge, 19 de setembre del 2010

Francisco Javier DE PEDRO

Nascut a Logroño el 4 d'agost del 73, va començar a jugar a futbol als 8 anys a l'equip del barri de l'Antiguoko, d'on també van surgir jugadors com Mikel Arteta o Xabi Alonso.

"Estoy hecho un chaval"

Fitxa per la Reial Societat quan arriba a juvenil. Entre el 92 i 94 juga amb el filial a Segona B. Debuta a primera divisió a Anoeta amb 20 anys en un partit contra el LLeida. De pedro jugarà 11 temporades amb la Reial, 325 partits oficials on marcarà 52 gols.

"Ahiba la hostia, la que he fallado..."



Disposava d'una cama esquerra prodigiosa, va ser un gran centrador i passador, fet que va fer que en varies temporades fou un dels millors assistents de la lliga. Apart, també tenia un bon cacau. Normalment treia els corners i picava els penals de l'equip. Va contribuir a que la Reial fos tercera (97/98) i subcampiona de lliga (02/03).


"Menjant-se l'ungla"

A l'estiu del 2003 intenta marxar al Southampton. El club però, considera la oferta insuficient i De Pedro s'ha de quedar a cumplir l'any de contracte que li queda. Aquest últim any va ser el pitjor, el jugador queda marginat de les convocatories i enfrentat a la directiva, entrenador i part de l'afició.
A l'any següent finalment pot marxar a la Premier, concretament al Blackburn Roberts 2 anys. No disposa de masses oportunitats.


De Pedro ja una mica passat de pes...


L'última etapa de la seva carrera juga d iferents equips sense massa exit: Perugia, Gotheborg, Burgos, PAE Ergotelis, club deportivo Vera, etc...Es retirarà l'any 2007.

Va ser internacional en 12 ocasions i va jugar el mundial de Corea i Japó. Camacho admirava el seu joc. Amb la sl·lecció va marcar 2 gols.

"Cuidadito conmigo, calvito..."

3 comentaris:

  1. De Pedro era el tipus de gran jugador per a un equip petit. Tècnic, amb visió i jerarquia. Gràcies a ell al mig camp, Nihat i Kovacevic a dalt la Reial Societat li va disputar la lliga 2002/03 al R.Madrid de Ronaldo, Figo i Zidane fins a l'última jornada.

    ResponElimina
  2. És el paradigma de jugador amb el seu moment de glòria, que prometia molt i es va anar desinflant (o inflant en aquest cas...)

    ResponElimina
  3. La samarreta de Ferreteria San Isidro en un tio que va jugar un mundial mostra la decadencia d'aquest mític

    ResponElimina