dimarts, 21 de setembre del 2010

Viktor ONOPKO

Jugador ara rus, però que va néixer a la Ucraïna soviètica el 1969. Jugava de defensa central o just per davant, com a mig centre defensiu, i per alguns era un dels millors d'Europa en la seva posició, tot i que la seva carrera no ho indiqui gaire. Apart cridava l'atenció per ser un viejoven, calb des de ben jove, i de 1,90 pràcticament.

"Al igual me la prens, chinorri..."

"Esmorzar amb vodka no va ser una bona idea"

En Viktor va començar al Shaktar Donetsk amb 19 anys, i 3 anys més tard va fitxar per l'Spartak de Moscú, que fou semifinalista de la Champions el 1993, deixant pel camí el Dream Team d'en Cruyff. El 1993 i el 1994 va ser escollit jugador rus de l'any, i finalment el 1995 va emigrar a una lliga més potent, l'espanyola.

"Fent el Dimitri per fer gràcia als seus nebots"

"Treient-se un paluego"

El seu primer club a la LFP va ser l'Oviedo, en aquells temps un clàssic de la primera divisió, que va superar l'Atlético de Madrid en les negociacions. Allà va desenvolupar la major part de la seva carrera, ja que s'hi va estar 7 anys, fins el 2002. Llavors va marxar una temporada al Rayo Vallecano, i finalment va tornar a Rússia, per jugar primer a l'Alania de Vladikavaz i retirar-se finalment al Saturn el 2006.
"Un cop més es va posar la samarreta que li venia gran"

"La mateixa expressió de quan vas mamat i una sueca es posa a ballar al teu costat"

Va jugar 109 partits amb Rússia, de la que n'era capità i actualment el jugador amb més partits, i 4 amb la CEI. Ara és el segon entrenador del CSKA de Moscú.

"Amb en Josep Cuní, que li va entregar el premi de jugador rus de l'any 1994"

"Demostrant que tenia ventoses a les mans"

6 comentaris:

  1. La foto amb el Cuní no té preu.

    ResponElimina
  2. La semblança amb en Pepe Viyuela en alguna d'aquestes fotos és increïble.
    L'Oviedo d'Oli (espero que sigui el mític d'algun dia), Ivan Ania, Maqueda o Rafa és un pou de jugadors clàssics de la lliga espanyola dels 90.

    ResponElimina
  3. Iep companys, el de la foto amb el Cuní no és en Cifu dels Celtas Cortos?

    ResponElimina
  4. Tomeu, quasi ho has descobert, no és l'Onopko, però tampoc és en sifuentes, es tracta d'un altre músic més entranyable.

    ResponElimina
  5. ja se qui és, jejeje si l'amplies es veu + clar!
    és el Chaval de la peca! en Marc Parrot, no?

    ResponElimina