dilluns, 13 de setembre del 2010

Petr KOUBA

Porter txec nascut el 1969 a Praga, va començar jugant a Bohemians del seu país, i com que destacava, el 1991 el fitxà l'Sparta de Praga, un dels equips més potents de la seva lliga. Amb el temps també va arribar a la selecció nacional, on viuria els seus moments més gloriosos.

"Preparat per anar a saquejar chalets"

A l'Eurocopa del 96 era el titular de la República Txeca, l'equip que va meravellar tota Europa arribant a la final, que perdrien amb el gol d'or de l'alemany Bierhoff. La majoria de membres d'aquell equip, com Nedved, Poborky, Berger o Bejbl van fer el salt a lligues de més nivell, i en Petr no va ser menys. Després de sonar amb força per la porteria del Barça, al final va ser el Deportivo de La Coruña qui es va fer amb els seus serveis. I aquest va ser l'error que truncaria la seva carrera.

"Però mira la bola!"

"Recogepelotas de luxe"

"L'autògraf de rigor"

"Ja l'he liat..."

Al Depor va trobar molta competència, ja que aquell any tenien 6 porters: Liaño, Canales, Songo'o, Dani Mallo, Nuno i el propi Petr. En total, va jugar 6 partits en 3 temporades no seguides, ja que va haver-hi 2 cessions, al Kaiserslauten i al Victoria Zizkov. Finalment el 2001 deixaria el club gallec per tornar al Jablonec 97 del seu país, i el 2002 va tornar a l'Sparta de Praga, on es va retirar el 2005.

"Mostrant el rubertucarlsime"

"Fuck yeah"

Actualment és entrenador de porters de les categories inferiors de la selecció txeca.

1 comentari:

  1. aquella euro96 va donar dos porters dels de "el que haurien pogut ser" com foren Andreas Köpke i el propi Kouba. Köpke ho tenia fet pel Barça però al final van acabar portant en Vítor Baia, porter que ja havia tingut Bobby Robson al Porto.

    ResponElimina