dijous, 30 de setembre del 2010

Miquel SOLER

Miquel Soler i Sarasols, nacut a Hotalets d'en Bas el 13 de març del 65, va ser un jugador que va arribar a jugar amb 7 equips diferents a 1a divisió.


Acostumava a jugar de lateral esquerre, que era la seva posició natural. Va començar a jugar al UE Olot. L'any 1983 el fitxa l'Espanyol, on juga 118 partits en 5 temporades. Va marcar un gol en el partit d'anada de la final de la UEFA contra el Leverkusen, on finalment l'Espanyol va perdre en el partit de tornada als penals.

Amb els periquitos contra el barça


En el 88 fitxa per l'altre equip de la ciutat, el Barça. Al Barça s'hi està 3 temporades, juga 76 partits i marca només 2 gols. Amb el Barça guanya 4 títols: La lliga del 91, la REcopa del 89 i la Supercopa d'Europa i Copa del REy del 90.


Amb aquella samarreta mítica Meyba

La temporada següent juga a l'Atletico de Madrid on juga 25 partits i torna aguanyar la Copa del Rey. DEsprés d'aquest breu pas per l'equip matalasser, torna al barça per guanyar de nou la LLiga, encara que aquesta temporada només juga 5 partits.

En el 93 signa pel Sevilla on fa 2 grans temporades que li permeten a posteriori guanyar-se el fitxatge pel Madrid de Valdano, que buscava lateral esquerre. Amb 30 anys va signar un contracte que si jugava 20 partits, renovava automaticament. Quan va arribar als 19, el van deixar d'utilitzar...

Amb el madrid en blanc i negre, com les seves copes d'europa.

Comença l'any 96 sense equip, però al mercat d'hivern el fitxa el Saragossa. A l'equip aragonés jugarà 2 anys força correctes. Als 33 anys no el renoven, però llavors es produeix la trucada del Mallorca.


Amb el Mallorca juga 150 partits. El seu debut es produeix contra el Barça en la Supercopa del 98, que finalemnt guanya el Mallorca. Tant amb Cuper com Aragonés, Soler juga la majoria dels partits de titular. Juga la final de la Recopa contra la Lazio. Aquell any queden 3ers a la lliga, fet que fa que el Mallorca jugui la Champions a l'any següent.

Finalment, al 2003 i amb 38 anys es retira.


En total, 504 partis a primera amb 11 gols marcats. És el 5è jugador amb més partits jugats de la història de 1a divisió. Va ser 9 cops internacional i va participar en l'Eurocopa d'Alemanya 88.
En el 2007 jugava amb la selecció estatal de futbol platja.

Una de les moltes relacions que va tenir la Mari Pau Huguet va ser amb aquest gran jugador mític, que se la va janejar durant la seva epoca daurada.

2 comentaris:

  1. Miquel Soler, un professional molt correcte que si hagués comptat amb la confiança d'en Cruyff crec que hauria pogut triomfar a can Barça. Era un jugador amb bon físic, tècnica més que acceptable i bona visió.

    ResponElimina
  2. Aquest si que és mític! Té nom de personatge de telenovela.
    M'encanta la samarreta blava meyba, és brutal!

    ResponElimina