divendres, 1 d’octubre del 2010

Igor KORNEYEV


Igor Vladimirovich Korneev (altrament dit Игорь Владимирович Корнеев) va néixer a Moscú el 4 de setembre de 1967. Jugava com a migcampista ofensiu.

"Demostrant que es pot jugar a futbol imitant en Chiquito"

"Amb cara de follador"

Es va formar al Spartak de Moscú, i en començar a destacar va fitxar per l'equip de l'exèrcit roig, el CSKA, el 1987 amb 20 anyets resién cumplits. Tenia molta classe, i va esdevenir una de les majors promeses del futbol soviètic. El cas és que el 1991 l'Espanyol el va fitxar, juntament amb 3 compatriotes seus (Kuznetsov, Galyamin i Moj) que algun dia rebran el seu propi homenatge. A Sarrià va viure 3 temporades amb alts i baixos q inclouen un descens a 2a i el posterior ascens. Va posar el seu granet de sorra fallant un important penal contra el Burgos, ja que el rus va decidir que seria una bona idea tirar-lo a "lo Panenka". En Lara pare (el franquista), que molts recordareu pel Força Barça, va dir d'ell  "Es vago, insolidario y poco comprometido con el equipo". Finalment el 94 en Camacho va decidir no comptar en ell, i el jugador no va renovar.

"No s'ho creia ni ell..."

En Cruyff, que ja havia perdut el nord, va veure en n'Igor el successor natural d'en Michael Laudrup, i tot i que el jugador ja tenia 27 anys, va decidir fitxar-lo pel Barça B. El cas és que aquell any el Barça no rutllava, i amb la marxa d'en Romario al mercat d'hivern, en Korneyev va pujar al primer equip. Tot i un començament prometedor, i després de marcar un gol al mític PSG de Weah i Ginola al parc dels prínceps, es va fer evident que no era jugador per Can Barça, i a final de temporada va marxar al Herenveen holandès.


"Al morenet aquest li van curts els pantalons"

A Holanda va recuperar-se el millor Korneyev, el que havia estat millor jugador rus el 1991, i el 1997 fitxà pel Feyenoord, amb qui va guanyar la UEFA el 2002, sent una de les estrelles de l'equip. Després d'aquest títol va seguir 1 temporada més en actiu al NAC Breda, on es retiraria finalment.

"Autògraf signat expressament pel blog del jugador mític"

Com a internacional, va jugar amb la URSS, amb la CEI i amb Rússia, tot i que no era ni molt menys un fix. Estava seleccionat per l'Euro 92 i el mundial 94. Després de retirat, va ser entrenador al futbol base del Feyenoord i va tornar a Rússia, on compagina ser director tècnic del Zenit amb assistent de la selecció. De fet era l'assistent d'en Hiddink durant l'Euro 2008, i assistent de l'Advocaat al Zenit campió de la UEFA, així que un respecte, senyors!

"Els anys no van respectar l'Igor"

"Tenía taaaaantoooo que daaaaaarte..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada