dimarts, 26 d’octubre del 2010

OSCAR García Junyent

Nascut el 1973 a Sabadell, és el més gran dels germans García Junyent, tots tres futbolistes professionals. Migcampista ofensiu de gran tècnica, després de començar a a jugar en equipets de Sabadell, els scouts del Barça s'hi fixen i entra a l'equip d'alevins. Va anar creixent com a Blaugrana i finalment debuta amb el primer equip de la mà de Johan Cruyff l'any 1992.
"Enlluernat pel sol, no sabia que hi havia una càmara"

"Volent emular en Roberto Carlos"
Després d'un parell d'anys d'anar saltant entre el primer i el segon equip blaugranes, se'n va 1 any cedit a l'Albacete, on va tenir un bon any, i la temporada  1995-96 torna al Camp Nou. Aquella va ser l'última temporada de'n Johan a l'equip, i s'ha de destacar que l'Òscar va ser el màxim golejador de l'equip en lliga amb...9 gols. També destacar una anècdota graciosa: en un partit, en Cruyff li va dir fill de puta a l'arbitre i aquest el va expulsar. L'Òscar va anar a parlar amb l'arbitre i li va dir que no l'havia insultat, sinó que havia dit "Figo en punta". L'àrbitre va veure que era mentida, però li va fer gràcia i no el va expulsar.
"Camarero camareroooo!"
"Aquell malparit no és el que em devia pasta?"

Amb el Barça va estar-se fins el 1999, però la relació amb en Van Gaal cada cop estava més deteriorada i anava jugant menys, així que va agafar l'Euromed i va anar a València, on jugaria una temporada. Al no acabar de fer-se un lloc a l'equip va tornar a Barcelona, per jugar amb l'Espanyol, on tindria una bona etapa de futbolista al principi, però s'acabaria desinflant. Allà va coincidir amb altres jugadors de la mítica lleva del mini, com De la Peña, Toni Velamazán o el seu germà Roger, tots ells ferms candidats a sortir en aquest blog.

"No puc creure que aquest paquet tingui els gens d'en Johan!"
Després de veure que amb els pericos tampoc seria titular, el 2004 marxa al Lleida, a 2a divisió, on es va retirar el 2005 després d'una temporada en que tampoc es va poder fer un lloc. Actualment col·labora en les analisis tècniques de Barça TV. i és el segon entrenador d'en Johan amb Catalunya.. Amb en Van Gaal té una altra anècdota, allò de "tu no tienes guitmo", que segons el propi Òscar no anava per ell, però tothom va pensar que sí quan 2 o 3 minuts després de la bronca el va expulsar de l'entrenament. Va jugar 6 partits amb Catalunya, marcant 5 gols, i va participar als JJOO d'Atlanta 96.
"Contrariat després d'assabentar-se que el segon entrenador de Catalunya tampoc té un sou"
"Presumint de carassa"

4 comentaris:

  1. No recordava que hagués fitxat per l'Espanyol. L'Òscar era un jugador amb molt bones condicions per haver estat un gran jugador, però probablement la seva vida extra-esportiva no li ho va permetre.

    ResponElimina
  2. A mi a la foto amb en Jordi Cruyff em recorda moltíiiiissim a en Dimitri!

    ResponElimina
  3. Sí! Aquesta cara de boig sabia que em recordava algú! Pogrebniaaaaaaah!

    ResponElimina
  4. A mi mai em va agradar, el considerava un bon paquetorro. Però en aquella època els fitxatges de Can Barça no eren gaire millors que ell i cobraven una pastarada.

    ResponElimina