dijous, 14 d’octubre del 2010

Juanjo VALENCIA

Porter nascut el 18 de setembre del 71 a San Sebastià.


Va començar a jugar a l'Antiguoko, club vasc d'on han sortit grans jugadors com els germans Xabi i Mikel Alonso, De Pedro, Arteta o Iraola.

En el 1990 arriba a l'Athletic, encara que aquest primer any juga cedit al Barakaldo. L'any següent debuta a primera amb l'equip bilbaí contra el Cadis on l'Athletic guanya 2-1. L'entrenador de l'Athletic era Jupp Heynckes i en Valencia tenia 19 anyets.


Cridant als defenses


Amb els lleons s'hi estarà 8 anys, fins que Luis Fernandez aposta per Immanol Etxeberria (vaya huevos) i aparta a Valencia de la titularitat. És per això que Valencia decideix marxar al Sevilla.


Alguns cromos que hauríeu de tenir...


Com que en el Sevilla tampoc juga massa ja que el titular és Frode Olsen, l'any següent marxa a l'Sporting on s'hi estarà 4 anys jungant a un bon nivell.


Deien que sempre havia sigut un gran follador.


En el 2004 fitxa pel Nastic de Tarragona on jugarà 2 anys. En aquest segon any està apunt de guanyar el Zamora de Segona Divisió.

L'any 2005 fitxa per el Racing de Santander, on jugarà un any i es retirarà al final.


Amb la selecció, Clemente el va convocar un cop però mai va arribar a debutar.

3 comentaris:

  1. Amb ell va arribar la decadència a la porteria de l'Athletic després de dècades de grans porters (Zubizarreta, sense anar més lluny). En aquella època es disputava el lloc amb Kike, veterà entre veterans i després va perdre el lloc en favor de Imanol Etxeberria que va acabar al...Rayo. Després van venir Lafuente, Aranzubia, Armando i el grandíssim Gorka Iraizoz que encara ocupa el lloc.

    ResponElimina
  2. Molt mític en Valencia. N'Etxeberría el va substituir perque era capaç de treure una pilota des de la catedral. Va sortir a El día después quan en Pedrerol encara queia bé a algú

    ResponElimina
  3. És veritat! Era la secció El Reto! Etxeberria era incapaç de blocar una pilota ni de fer una sortida en condicions però servia molt fort.

    ResponElimina