dimecres, 13 d’octubre del 2010

Christopher OHEN

El seu nom real era Christopher Nusa Ohensen, però se'l va acurtar al venir a Europa. Nascut a Benin Town,  Nigèria, el 1970, aquest bon davanter i millor persona va començar jugant al Julius Berger del seu país, i després de fer un bon mundial juvenil el 1989 amb la que seria la millor generació de jugadors nigerians de la historia, amb gent com Finidi, Babangida, Babayaro, Amunike, etc. va fer el salt a Europa de la mà del Real Madrid.
"Foto viejuna"
"Fent un truc de karateka per controlar una pilota passada"
Amb el Madrid no va arribar a jugar, sino que va estar cedit 2 anys seguits al Castelló, a Segona, i el 1991 fitxa pel Compostela, que seria l'equip de la seva vida. Tot i que el primer any no va jugar gaire a causa d'una lesió, a partir del segon va començar a jugar amb asiduïtat, i peça clau per aconseguir l'ascens de l'equip a primera divisió per primer cop a la seva historia la temporada 1993-94. A Primera va seguir jugant, i de fet és el màxim golejador de l'equip a primera divisió (s'hi va estar 4 anys i ell hi va estar en tots ells). La 1996-97 va fer 17 gols, que està prou bé per un davanter d'equip petit, i es va fer famòs perque a El día despues va revel·lar el secret de per què sempre escalfava amb escalfadors liles: li donaven bona sort.

"Un dia que estava venent bolsos d'imitació pel carrer"
En el seu millor moment, la temporada 1997-98 es va lesionar i va jugar poquet. Un pressumpte enfrontament amb la directiva va fer que el cedissin una temporada al Besiktas turc. Allà va jugar tot el que va poder, però la seva mala sort amb les lesions continuava. L'any següent torna a Santiago però no és el mateix i a final de temporada deixa el club.
Va marxar al Leganés, on no va jugar gaire tampoc, i després de fer unes proves fallides amb el Bristol, va decidir tornar al Julius Berger, on es va retirar el 2002. Des de llavors se li ha perdut la pista.





Poquetes fotos aquest cop, en Christopher era un tio molt reservat...

3 comentaris:

  1. Ohen, un dels jugadors presents en el mític gol de Ronaldo al camp del Compos la temporada de Bobby Robson al Barça (1996).

    ResponElimina
  2. És una cosa que sempre podrà explicar als seus néts.

    ResponElimina
  3. em fa molta gràcia a la segona foto com deixa anar una espècie de fil a lo spiderman...

    ResponElimina