dimecres, 20 d’octubre del 2010

Giovane ELBER

Nascut a Londrina, Brasil, el 23 de juliol del 72, era un davanter centre golejador.



Va començar a jugar a l'equip dels seu poble, el Londrina EC. Al 90 arriba al Milan, però passa desapercebut i no juga res. És per això que el 91 arriba al Grasshopper suíss, on s'hi estarà fins el 94. En aquest últim any guanya la copa de Suïssa.

En el 94 arriba a la Bundesliga, concretament a l'Stuttgart, on s'hi estarà també 3 temporades i guanyarà una copa d'Alemanya en el 97. Ell marcarà els 2 gols a la final contra l'Energie Cottbus.
La seva gran actuació el permet fitxar per el gegant d'Alemanya, el Bayern de Munich, on acabarà de despuntar.


Fuck yeah!!


Fent el pallasso

Al Bayern s'hi estarà fins el 2003, i apart del 1er any, Elber es convertirà en el màxim golejador de l'equip. Guanya 4 bundesligas, 3 copes d'alemanya, la Champions de 2000-2001 i la Intercontinental del següent any. En total, 169 partits amb el Bayern i 92 gols marcats. Actualment comparteix el record de màxim golejador extranger de la Bundesliga amb Claudio Pizarro.

¡Mira mami lo que traigo!


Encarant-se amb l'adorable Lehman.

En el 2003, amb 31 anys canvia de lliga i arriba a la francesa, concretament a l'Olympique Lyonnais. Allà substitueix el seu compatriota Sonny Anderson, que havia marxat al Villareal.


"És el dia més feliç de la meva vida...ara ja em puc morir"


A l'equip francés s'hi estarà 2 anys, ajudant a aconseguir la tercera de les 7 lligues consecutives del club i una Supercopa de França. Però en el segon any pateix una greu lesió i està sense jugar més d'un any. Això fa que al gener del 2005 torni a Alamenya, concretament al Borussia Mönchengladbach.

En el 2006 torna al seu país, al Cruzeiro per jugar el seu últim any. Unes noves lesions i la mort del seu pare fa que deixi el futbol abans d'acabar la temporada. Tornarà al Bayern per fer de "scouter" de joves talents.


Tot un follador


Amb la selecció no va tenir massa protagonisme, ja que els davanters brasilers que tenia per davant eren de gran qualitat. Va ser internacional en 15 ocasions i va marcar 7 gols.

En total, durant la seva carrera futbolística va marcar 666 gols, que no està gens malament.


La millor foto que he penjat mai.

1 comentari:

  1. Elber, un clàssic de la Champions amb el Bayern! No recordava que va anar al Lyon.

    ResponElimina