dimarts, 5 d’octubre del 2010

Emmanuel AMUNIKE

El jugador d'avui ha estat demanat per hordes de fans, i al final hem decidit donar-los el gustassu. Emmanuel Amuneke (sí, al seu carnet posava això) va néixer el dia de Nadal de 1970 a Eze Obodo, Nigèria. Allà al seu país va jugar al Concord i al Julius Berger, i el 1991 va passar al Zamalek El Cairo. Amb els egipcis va estar-se fins el 1994 jugant a un gran nivell, i va fer el salt a Europa.

"Entre foto fucker i foto killer"

"Jo diria que aquest era l'Amokachi..."

De la mà de Bobby Robson va arribar a l'Sporting de Lisboa, on de seguida es va guanyar el carinyo de l'afició arrel d'un gol que va marcar al Benfica. Apart el 94 va ser proclamat millor jugador d'Àfrica. El 1997, amb el fitxatge de Bobby Robson pel Barça, ell també va anar a l'equip català. Segons el bo d'en Bobby, n'Emmanuel (que seria conegut com a Manolo a can Barça) estava cridat a ser el nou Giggs. En Núñez es va resistir molt a fitxar-lo, al·legant problemes físics que després efectivament li impedirien triomfar. El primer any al Barça sí que va jugar, i encara es recorda lo bé que treia de banda.

"Robant-li la cartera a en Seedorf"
En la seva segona temporada es va lesionar, i va començar un calvari d'operacions i recuperacions sense acabar d'estar bé. El cas és que va estar fins el 2000 sense jugar, i després d'un partit contra el Mataró va deixar el Barça. Se'n va anar a l'Albacete, llavors a 2a divisió, fins el 2002, i llavors va marxar a Corea per jugar el Busan, i finalment a Jordània per retirar-se al Al-Wihdat el 2004.
"Millor ho deixem això..."

"Algú el va fer en el pro, prova que és un jugador mític"
Els seus majors èxits van ser amb la selecció, amb que va guanyar la copa d'Àfrica del 94 i l'or als jocs olimpics del 96, amb gol seu a la final. Des de llavors ha estat entrenant equips menors per Nigèria i Espanya, i va fer l'anunci de la Renault Kangoo en que ballava com si no hi hagés nadie al volante fent saques de banda. Apart se'l recorda pel mític discurs d'en Nuñez on deia "que si amonike es negro, que si almonique juega mal... el gran problema del barcelona, oooh, almoniiiquee".





"Trinxat"



"Entranyable Manolo"  

1 comentari:

  1. Molt bo aquest mític! Hi ha grans moments d'aquest home que tinc grabats en la retina, com aquell xut que va fer que anava paral·lel a la porteria de lo mal xutat o el dia que va arribar a les oficines del camp nou vestit kappa quan el barça ja anava nike! XD

    ResponElimina