dilluns, 4 d’octubre del 2010

Bittor ALQUIZA

Nascut a San Sebastià el 26 d'octubre de 1970, la seva posició natural era la d'interior esquerre, encara que també podia jugar de mitja punta o organitzador de joc.



Alkiza es va formar a la pedrera de la Reial Societat, el seu pare va arribar a ser president del club. Va debutar en la temporada 91/92 on va disputar 26 partits i va marcar 3 gols. Dues temporades més va seguir a Donostia, jugant més de 30 partits i marcant 4 gols cada any. El Madrid va estar apunt de fitxar-lo.



A la temporada 94/95 fitxa per l'equip rival, l'Athletic de Bilbao per uns 220 milions de pessetes. Va ser un traspàs molt sonat i molt cel·lebrat per els seguisors de l'Athletic, ja que es tractava d'un jugador molt ben valorat.

A l'Athletic va estar 8 temporades, sent titular indiscutible i marcant 8 gols. Va arribar a jugar la Champions.




Amb la selecció espanyola va jugar amb assiduïtat els partits de classificació per l'Eurocopa 2000, no obstant, va acusar la seva irregularitat i alguna lesió.

En el 2003 va retornar a Sant Sebastià on va jugar 2 temporades més. En aquell primer any la Reial jugava Champions i el rendiment d'Alkiza va ser força bo. En el segon any no va aportar massa i una lesió degenerativa que li lastrava va fer que es plantegés retirar-se.


2 comentaris: