dijous, 28 d’octubre del 2010

Xabier ESKURZA

Migcampista nascut a Trapagarán, Biscaia, el 1970. Format a la cantera de l'Athletic de Bilbao, la temporada 1989/90 debuta amb el primer equip dels lleons. A partir de llavors va esdevenir un dels jugadors més prometedors de la gran cantera basca, i tant la temporada 92/92 com la 93/94 va ser titular indiscutible amb l'equip de San Mamés.
"Tot repentinat el seu primer dia"
El seu bon joc no va passar desapercebut per Johan Cruyff, que el va demanar pel Barça, i així va ser. Un bescanvi per Jon Andoni Goikoetxea i alguns milions van portar en Xabi a Barcelona. Una lesió inicial, no obstant, va afectar el seu rendiment, i no va oferir el que s'esperava d'ell, passant a la larga llista de fitxatges maleïts de l'holandès volador.
"En un dels seus pocs partits amb el Barça"
La següent temporada va marxar al València, on tampoc va recuperar el seu millor joc, més aviat va fer unes actuacions discretes. La 97/98 se'n va al Mallorca, on tampoc va comptar massa per Héctor Cúper, i finalment fitxa per l'Oviedo, on torna a jugar, però sense destacar massa. Allà es va retirar el 2001. Es va treure el títol d'entrenador, i no li hem pogut seguir la pista.
"Quin somriure més natural"
Aquest jugador té una anècdota força hardcore: en un partit del 92 contra el Zaragoza a la Romareda, en Darío Franco li va fer una entrada que no el va caçar, i de forma involuntària (esperem), en Xabier li va trepitjar un ou. Al tio li va fer mal, notava una coïssor, però va seguir jugant. La sorpresa arribaria al final del partit, al vestidor, quan en Darío es va treure els calçotets i va veure...que tenia el testicle trepitjat per fora de l'escrot! La bossa dels collons tenia un desgarro, i li van haver de fer 10 punts per cosir-li. No va haver-hi més conseqüències
"Fent-se una foto després d'anar amb pilinguis"

2 comentaris: