dijous, 7 d’octubre del 2010

José Emilio AMAVISCA

Migcampista ofensiu nascut el 1971 a Laredo, va ser molt cèlebre durant la segona meitat de la dècada dels 90, tot i que no va poder el gran nivell que va mostrar els seus primers anys durant tota la carrera. Se'l coneixia com el puñal de Laredo.

"Ay Pacho, que ma botao raro..."
 En José Emilio va començar a jugar al Laredo, i el 1989 va fitxar pel Valladolid, on s'estaria 5 anys, un d'ells cedit al Lleida. La temporada 1994-95 fa el salt a un gran i fitxa pel Madrid, sense massa soroll. Tot i que en Valdano no comptava massa amb ell al principi, va ser un jugador clau. Aquell any seria el jugador revel·lació de la LFP, i va ser escollit com el millor nacional de la Lliga. Va contribuïr amb 10 gols a la lliga del Madrid (un d'ells el que tancava el 5-0 contra el Barça).

"Aquell dia no havien planxat les samarretes"

"Fuck yeaaaaaah"


Tot i jugar amb regularitat les següents temporades, ja no va tornar a ser el futbolista ràpid i efectiu que havia estat en aquella temporada, i el 1999 va ser descartat per Hiddink. Llavors se'n va anar al Racing de Santander. Allà va tornar a destacar, i el 2001 se'n va al Deportivo de La Coruña.

"S'ha de reconèixer que el tio tenia classe..."
"...quasi sempre"


Amb els gallecs va estar-se fins el 2004, i aquell any va marxar a l'Espanyol, on es retiraria 2 anys més tard. Actualment és comentarista del Carrusel Deportivo i juga amb els veterans del Madrid. Amb la selecció va guanyar l'or olímpic de 1992, i va disputar l'Euro 2006.

"Posant-se bé els ous"

Com a curiositat, dir que va córrer un rumor respecte una possible relació sentimental amb en Zamorano, amb el qual al camp formava una parella de luxe.

"Ja deia jo que tenia pinta de heaviata"

4 comentaris:

  1. molt bona la foto de la ouera xD, sort que es deia amavisca i no mama vizca

    ResponElimina
  2. fe d'errades. el 2006 no va haver-hi eurocopa, sinó mundial a Alemanya i òbviament no hi va anar.

    ResponElimina
  3. Ben vist Lluís, el correcte és l'Euro 96, a Anglaterra, quan l'Amavisca estava en la millor etapa

    ResponElimina
  4. Un altre cop Valdano va encertar amb el seu ull clínic per descartar jugadors.

    ResponElimina