diumenge, 24 d’octubre del 2010

Antoni PINILLA

Antoni Pinilla Miranda, nascut a Badalona el 25 de febrer del 1971.


Inicia la seva carrera en els equips inferiors del FC Barcelona debutant amb el primer equip de la mà de Johan Cruyff el 18 de febrer del 90, pocs dies abans de cumplir els 19 anys. Va entrar substituint Julio Salinas en un partit en que el Barça va guanyar 4-2 al Rayo Vallecano.


Però si tenia cabell!!


La temporada 90-91 juga un total de 7 partits. Aquell any arribarà a jugar la final de la Recopa d'Europa. La temporada següent la passa cedit al Mallorca.

En el 92 participa amb la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Barcelona guanyant la medalla d'or.

Amb la selecció catalana

La temporada següent juga cedit a l'Albacete i en el 93 fitxa per el Tenerife, equip en el que tindrà la seva estada més llarga de la seva carrera esportiva. Amb l'equip tinerfeny s'hi estarà fins el 2000. Juga en 2 ocasions la copa de la UEFA arribant en una d'elles a semifinals.

Després d'un pas efímer pel Salamanca, arriba al Nàstic de Tarragona en el 2001. Els seus inicis al Nàstic van ser molt complicats. És fitxat per intentar salvar la permanencia a Segona divisió, però no s'aconsegueix i l'equip baixa a Segona B. El seu estat de forma no era l'òptim i va ser molt qüestionat.

Pugnant amb en Coloccini


Amb en Navas intentant espantar-lo

Poc a poc, Pinilla es va entonant de nou, entra en els onzes inicials i comença a fer gols. Viu una segona juventut i ajuda a l'equip a arribar fins a la 1a divisió. Es converteix en capità i en un dels jugadors més valorats per la seva afició.


Bonic conjunt aquest del Nastic...

El 13 de juny del 2008, abans dejugar-se l'últim partit de lliga, anuncia la seva retirada. Pocs díes després es converteix en el director general de l'equip.


Amb traje i corbata.

L'any 2008 va ser el pregoner de les festes de Santa Tecla de Tarragona.

3 comentaris:

  1. Un mític molt nostrat. Antoni Pinilla, grandíssim jugador que va demostrar com gaudia del futbol donant-ho tot fins a l'últim alè. Internacional amb Catalunya!

    ResponElimina
  2. Una altra de les aportes fallides d'en Johann.

    ResponElimina