divendres, 15 d’octubre del 2010

Henrique Guedes Da Silva CATANHA

Davanter nascut a Recife, Brasil, el 1972, tot i que a nivell internacional va jugar amb Espanya. Se'l coneixia com a Canganja o La gaviota. D'origens humils, en Catanha va començar a destacar al futbol base del fluminense, on ficava gols como churrinhos. Del Fluminense va passar al Sao Cristovao, on va coincidir amb cracks com en Vagner o un prometedor jove amb tendencia al sobrepes anomenant Ronaldo.


"Estás muerto joputa!"


"Imitant en Dimitri"

"Ai Frank que se t'escapa..."
Amb 18 anys debuta en un partit contra el Flamengo, i va destacant. El 1993 se'n va al CSA de Maceió, i tant la primera temporada com la segona n'és el màxim golejador, i passa al Uniao Sao Jorge, on segueix destacant, la qual cosa li val el bitllet cap a Europa. Concretament viatja a Portugal, a l'Os Belenenses, el 1995, i fa un bon any, per la qual cosa passa a la LFP l'any següent. El seu destí és el Salamanca, on quasi no va jugar, i el següent any marxa cedit al Leganés, on comença a destacar. L'any següent fitxa pel Màlaga, i passa a ser el màxim golejador de la 2ª divisió, apart d'aconseguir l'ascens. L'any següent a primera segueix marcant, i els seus 24 gols en 33 partits fan que sigui un jugador a seguir. Arriba a debutar amb la selecció espanyola, i si no m'equivoco va estar a punt d'entrar a la convocatòria de l'Eurocopa d'Holanda i Bèlgica.
El 2000, després d'una dura pugna amb el Depor, fitxa pel Celta per 2300 milions de pessetes, un preu de crack, i allà segueix marcant molts gols en una bona època de l'equip gallec, tot i que la 2002/03 les lesions no el respecten i es queda al dic sec. L'any següent no compta massa i marxa cedit a l'Estrela Amadora portuguès, i un any més tard marxa al futbol rus, al Krylia Sovetov de Samara, que és el segon equip del nostre col·laborador Pacho. No s'adapta al futbol rus, i després d'un breu pas per l'Os Belenenses acaba tornant a Brasil per jugar a l'Atletico Mineiro.

"Per si algú dubtava lo de la coja"

"Un gran killer a l'àrea i al dormitori"
"Fuck yeah"
Al final de la seva carrera torna a Espanya i juga 2 anys al Linares i finalment passa a l'Estepona, on aconsegueix recuperar el seu millor nivell i ascendir a 2a B. Actualment encara hi juga.

"Uns bojos per fotre el camp, i ell tan cofoi de passar a formar part del Imperio"

"Amb cabell de polla"

2 comentaris:

  1. Catanha no era un mal matador però per mi abusava massa del joc subterrani, de deixar el peu i de molestar el porter. En definitiva, era un porcàs que em feia molta ràbia. I allò de la gavina, era com una imitació del tot a 100 de l'avió d'en Ronaldo.

    ResponElimina
  2. Algunes russes samarenques em van comentar que encara el recorden amb satisfacció.

    ResponElimina