dijous, 30 de desembre del 2010

TONI Jiménez

Antoni Jiménez Sistachs va néixer a La Garriga el 1970 i va ser un dels porters més prometedors dels 90, visquent moments gloriosos i també moments molt lamentables. El lector haura de jutjar com qualificaria la carrera d'aquest jugador, el que està clar és que és un JUGADOR MÍTIC. Jo només puc dir que le quiten lo bailao.

"Mirada assassina"

Format a les categories inferiors del Barça, mai arribaria a jugar en el primer equip, tot i que durant la seva carrera es va especular diverses vegades amb la seva tornada. El 1990 va fitxar pel Figueres, i després de 2 bones temporades va arribar un dels seus millors moments: Toni va disputar els J.J.O.O. amb la selecció espanyola, i tot i que d'entrada havia de ser el suplent de Cañizares, va acabar sent el titular de l'equip que s'alçaria amb l'or.

"Fuck yeah"

La 1992-93 va fitxar pel Rayo, on era el suplent de Wilfred, tot i que les lesions del nigerià van donar a Toni l'oportunitat de debutar a primera. Tot i no fer-se amb la titularitat, el nostre mític d'avui va guanyar-se la confiança de Camacho, entrenador vallecà llavors, i aquest se'l va endur a l'Espanyol a final de temporada. Amb els pericos sí va ser titular, i en el seu primer any va ser clau en l'ascens de l'equip a primera, aconseguint també el Zamora de segona.

"Posant cara de terrorista pel cromo"

Amb l'Espanyol la seva titularitat era indiscutible, i va acabar sent el capità de l'equip, visquent els seus millors anys com a futbolista. El 1998 va aconseguir el Zamora i va debutar amb la selecció absoluta. El 1999 va fitxar per l'Atlètic de Madrid, on començaria el seu declivi. Aquell any l'Atleti va baixar a 2a, encara que va arribar a la final de copa, precisament contra l'Espanyol. Aquell dia en Toni va tocar fons després que Tamudo li treiés una pilota que estava botant, unes imatges que si no recordeu teniu un video per rememorar.



"La imatge de la desesperació"

Als aficionats atlètics no els va sentar massa bé això, i en una de les últimes jornades de lliga, amb l'equip ja a 2a, els del Frente Atlético li van tirar ous durant tot el partit. Tot i això, Toni va seguir un any més, però amb l'equip a 2a tampoc va mantenir la titularitat, que va passar a Sergio Sánchez. El fitxatge del Mono Burgos va fer que la 2001/02 pràcticament no participés.

"Apart d'ous també li van tirar alls, però perque semblava un vampir"

"Apuntant-se margipunts després de la final de copa del 2000"

A final de temporada, tot i que l'equip per fi va tornar a primera, Toni va marxar lliure i va signar per l'Elx, a 2a, on va recuperar una mica el seu nivell, tant que el mes de desembre va rebre una oferta de l'Espanyol, on va tornar i va jugar de titular. La següent temporada va ser la seva última, ja que Lemmens va guanyar-se la titularitat, i a final de temporada Toni va anunciar la seva retirada.

"Despedint-se dels pericos"

Des de llavors ha compaginat feines com a membre de l'staff tècnic en diversos equips. Actualment és entrenador de porters al Girona.

"Posat de fucker"

"Se li va posar carassa"

P.S. Aquest és l'últim jugador mític de l'any, i també de la temporada. En els propers dies us demanarem els vots pel jugador mític de desembre, i més o menys després de reis es farà la gran final on es triarà el successor de Dertycia com a jugador mític suprem. Els de la pilota d'or ho han fet coincidir més o menys per dates, però nosaltres estavem abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada