dimarts, 21 de desembre del 2010

Alen PETERNAC

Davanter nascut a Zagreb el 16 de gener del 72.




Va començar la seva carrera en el Dinamo de Zagreb, club en el qual va jugar sis temporades conquistant una lliga i una Copa de Croàcia. L'estiu del 95 va arribar al Valladolid i ràpidament es va convertir en un dels golejadors més destacats de la Lliga Espanyola.



Amb el seu bigotet, perilleta i cabell llepat cap endarrera.



Cromo que no pot faltar



En la seva primera temporada amb els val·lisoletans va assolir 23 gols, entre ells, els cinc que va anotar en la històrica victòria per 3-8 a Oviedo, amb la qual el Valladolid va aconseguir salvar la categoria.


Pugnant amb Patxi Ferreira


La següent temporada Peternac, marcat per les lesions, va baixar considerablement els seus registres anotadors, encara que el Valladolid va aconseguir, per tercera vegada en la seva història, classificar-se per a una competició europea, la Copa de la UEFA. En els anys següents Peternac va recuperar el seu instint golejador, la qual cosa va despertar l'interès de diversos clubs més grans.

Davant la seva negativa a renovar contracte amb el club val·lisoletà, va ser marginat de l'equip durant la temporada 1999/00, després de la qual, va fitxar pel Saragossa. Després de cinc anys, Peternac abandonava Valladolid sent el màxim golejador de la història del club, amb 55 gols.


Tot un ídol a Pucela


Peternac arribava a Saragossa amb la missió de suplir a Savo Milosevic com principal referent golejador. No obstant això el seu valedor, Juan Manuel Lillo, és cessat, i el nou tècnic saragossà, Luís Costa li dona pocs minuts. Encara que aquell any el club conquista la Copa del Rey, Peternac només es va aliniar en nou partits de lliga, en els quals no va anotar cap gol.


Content el dia de la presentació. No sabia que era l'inici de la decadència.


Després de ser descartat, la següent temporada va ser cedit al Murcia de Segona Divisió. En el club pimentonero tampoc va ser el futbolista decisiu d'antany, anotant únicament dos gols en 21 partits. La temporada 2002/03 regressa al Saragossa, que acabava de baixar a Segona. Només juga un partit i el club li retira la fitxa en el mes de gener.

Després d'un any en blanc, a l'octubre de 2003 arriba a un acord per a rescindir el seu contracte amb el Saragossa, posant així punt i final a la seva carrera esportiva. Des de llavors, Peternac segueix residint a Espanya, encara que dedicat al món empresarial i totalment desvinculat del futbol.

Amb la Selecció de Croàcia només va jugar tres aparicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada