dilluns, 20 de desembre del 2010

JAVI García

Javi García Almendro va néixer el 1969 a Sabadell, i va ser un davanter que va gaudir de cert renom en el futbol català dels 90, tot i no acabar de tenir sort. Era molt ràpid però amb poca presència física, i jugava preferentment com a extrem o mitja punta que queia cap a la banda. Aquesta és la seva història:
Format a les categories inferiors del Barça, va estar al Barça B fins el 92. Abans havia estat un any cedit al Nàstic, llavors a segona B. Amb el primer equip del Barça va jugar molt poc, partits de copa Catalunya i amistosos. Davant la mancança d'oportunitats per entrar al Dream Team, va marxar cedit al Rayo Vallecano, on no va tenir massa sort amb les lesions, però per fi va aconseguir debutar a primera divisió.

L'estiu del 93 va tornar al Barça, i després de fer la pretemporada amb el primer equip, va tornar a ser cedit, en aquesta ocasió al Lleida, en la temporada en que l'equip va estar a primera. A Lleida encara va tenir menys oportunitats que al Rayo, l'equip va baixar, i Javi va tornar a ser cedit. La temporada 1994-95 va jugar al Palamós, on va recuperar el crèdit formant una de les davanteres de més renom aquell any a la segona divisió (el seu company Puche II va ser el màxim golejador de la categoria). Tot i la bona actuació de la davantera palamosina, l'equip va baixar. Javi va rescindir llavors el contracte amb el Barça i va fitxar per l'Espanyol.

Amb l'equip perico va ser un secundari, jugant molts partits però la gran majoria com a suplent. Any a any la seva participació disminuïa, i la temporada 1998/99 va ser la seva última a primera. La següent va jugar amb el Terrassa (2a B), i l'altra va marxar a l'Hospitalet (2a B). Amb l'Hospi s'hi va estar 3 anys i va jugar bastant, possiblement el seu millor moment des del de Palamós. La 2002/03 va jugar amb el Girona, aconseguint l'ascens de 3a a 2a B. El 2004 va fitxar pel Blanes, en aquell moment a regional preferent. Quan Javi va deixar l'equip i penjar les botes el 2007, el Blanes estava a 3a, i el mític d'avui hi havia tingut molt a veure.

"De ressaca"
Després de retirar-se es va fer entrenador. Va entrenar els juvenils del Blanes, i va debutar amb un equip "senior" amb el Banyoles,de 3a, tot i que no va durar massa.

Demano disculpes per les poques fotos d'aquest mític, no m'ha estat possible trobar-ne més. La mala sort d'aquest jugador em fa sospitar que una mà negra el va perjudicar durant la seva carrera, o potser només estem davant d'una altra víctima del kungmanato.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada