divendres, 17 de desembre del 2010

CLAUDIO Barragan

Nascut el 10 d'Abril del 64 a Manises, València.





Davanter centre que va començar la seva carrera en les categories inferiors del Llevant. Amb 18 anys va ser cedit al Ceuta on va passar una temporada. Després d'aquesta va tornar al Llevant per jugar una sola temporada més.

En la temporada 1984-85 és traspassat a l'Elx, que acabava d'ascendir a Primera Divisió. L'equip tot i comptar amb una davantera força bona (Carlos Muñoz i Claudio), deambulava amb més pena que glòria fins a consumar un descens que a ningú va sorprendre.

Tres anys després l'Elx aconsegueix retornar a primera. Claudio aporta 11 gols aquella campanya, encara que la seva parella d'atac, un tal Sixto marca 21 gols i es proclama pitxitxi de Segona.


Enginy periodístic


De nou, poc li va durar l'alegria a l'Elx, ja que 1 any després va tornar a baixar amb 6 jornades d'antelació. Aquella va ser l'última aventura fins avui de l'equip a Primera Divisió.

No obstant això, el Mallorca mostra interès pel valencià i és traspassat per 30 milions al club vermelló, on romandrà 2 temporades i arribarà a la final d'una copa del Rei.

Del Mallorca va passar el Deportivo de la Corunya, club que, en aquell temps era recent ascendit a primera. El Dépor va viure la metamorfosi d'un club que va passar de ser un humil a ser admirat a tot el món. El 1992, Cesar Augusto Lendoiro fitxava a dos brasilers: Bebeto i Mauro Silva, que van canviar la història del club al costat dels Aldana, Nando, Rekarte, Liaño, i altres. Claudio va passar a formar part d'una societat letal juntament amb Bebeto.


Increpant a Bebeto per no passsar-li la bola


L'any 1994, el Dépor queda subcampió de Lliga després del famós penal errat per Djukic. La temporada següent Claudio es va proclamar campió de la Copa del Rei amb el club corunyés, a l'imposar-se al València en una final que es va haver de suspendre per la immensa tromba d'aigua que va caure sobre Madrid. A més va ser subcampió de Lliga i va jugar competicions europees.

Gràcies a les seves actuacions Claudio es va guanyar el debutar amb la selecció espanyola dirigida per Javier Clemente, el 1992, amb la qual va disputar 6 partits.



Després de l'arribada de Toshack al club deportivista va deixar de tenir protagonisme gradualment fins que va marxar a la UD Salamanca, club recent ascendit, on va coincidir amb Juan Manuel Lillo. L'equip va acabar baixant de categoria tot i els 11 gols que va anotar Claudio.

La següent temporada, de nou a Segona, va començar de mala manera per Claudio. En un partit contra el Llevant va rebre un cop que li va fracturar el nas i va estar unes setmanes apartat dels terrenys de joc. Quan va tornar a l'equip ja no tenia un paper principal i va decidir acceptar l'oferta per tornar a l'Elx.

L'Elx passava els pitjors anys de la seva història a Segona B, però Clauido va ajudar a que l'equip pugés de nou de categoria. En la seva última temporada va marcar 12 gols i va ser el màxim golejador de l'equip

Els seus dies com a jugador encara van tenir un petit epíleg al modest Alone de Guardamar de la Regional Preferent valenciana del 2002 al 2004.

Els anys passen factura


Després de la seva retirada va passar a formar part del cos tècnic del Elx CF, fent de segon entrenador. A la temporada 2008-09 Claudio passà a esser el primer entrenador de l'Elx CF. El 04 d'octubre de 2009 fou destituit com a conseqüència de la mal arrencada de la Lliga i després de perdre contra l'etern rival, l'Hèrcules (3-0), a la sisena jornada de la temporada següent (2009-2010).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada