dimarts, 31 d’agost del 2010

Vicente ENGONGA

Migcampista d'origen equatoguineà nascut a Barcelona, va debutar a primera amb 26 anys jugant al Valladolid. D'aquí va passar al Celta, i 2 temporades més tard va anar al València. L'any 97, ja amb 32 anys, va passar al Mallorca de Cúper, on va viure la seva etapa més brillant com a jugador de futbol. En aquest període va debutar amb la selecció espanyola absoluta, arribant a participar a l'eurocopa del 2000 (amb 35 tacos), i va marcar el primer gol de la història de l'equip balear a la lliga de campions.

"Debatint-se entre el futbol i el reggae"

"Ben content pq té els seus cromos"

"Raro de collons amb la coja"

"Aquí acabava de veure com se li queia la tovallola a l'Iván Campo "

El 2002 va deixar el Mallorca i després d'uns mesos a l'Oviedo, va fitxar pel Coventry per retirar-se l'any seguent. Va estar un temps al futbol base del Mallorca fins que al 2008 va agafar les regnes de la selecció de Guinea Equatorial.

"Content perquè el seu nét l'anava a veure jugar"


Abans de triomfar amb el Mallorca ja cridava l'atenció, llavors no era tan normal com ara que un negre fos espanyol, i amb aquest pelazo que duïa, tu diràs, era com una mena de Gullit nostrat.

1 comentari:

  1. Del Twitter del Sergimas:
    Curiosidades de mi querida 2a B: VIcente engonga, de los Engonga de toda la vida, es el segundo entrenador del Mallorca B

    ResponElimina