dijous, 24 de febrer del 2011

Phillippe CHRISTANVAL

Phillippe Charles Lucien Christanval, nascut a París el 1978 (un dels jugadors mítics més joves fins el moment) va ser un defensa força prometedor que finalment es va quedar en això. Podia actuar com a central i com a lateral.
"Quins pèls..."
Format al Mónaco, va debutar amb el primer equip el 1999, any en que guanyaria la lliga. Amb l'equip del principat va jugar 2 temporades amb assiduïtat i força bones actuacions. Això el va dur a proclamar-se millor jugador jove de la lliga francesa l'any 2000, i li va obrir les portes d'un gran, el FC Barcelona, on va arribar el 2001 per 17 milions d'euros de la mà de l'Amic Joan. En teoria sabia treure molt bé la pilota, una frase recurrent quan el Barça fitxa un central més o menys desconegut. El seu rendiment al Camp Nou va ser força decebedor; s'esperava molt d'ell però les lesions i la dinàmica d'un equip que estava a punt de tocar fons van tancar-li les portes, sobretot amb l'arribada de Laporta i Rijkaard, els quals no en van voler saber res.
"Una imatge per molts oblidada, només reviscuda a través de malsons"
"Competició desigual"

El 2003 va tornar a la lliga francesa per jugar a l'Olympique de Marsella, on no va recuperar el joc exhibit abans de fitxar pel Barça, en bona part gràcies a les lesions. En 2 temporades només va participar en 15 partits i el 2005, després d'estar a prova amb l'Arsenal de Wénger (en un gran moment històric dels gunners) va acabar fitxant pel Fulham. Allà va avançar la posició, i com a mig centre defensiu va fer grans actuacions. No obstant, progressivament va tornar a endarrerir la seva posició i deixant d'entrar a l'equip titular.
"Aquí va deixar de ser el depredador a tenir un gat estirat"

"I aquí ja ni un pèl de tonto"

El 2008 va deixar l'equip i va estar provant al Blackburn Rovers, que no el va voler. Després d'una temporada a l'atur i de desestimar ofertes de la MLS, va deixar el futbol en actiu. Des de llavors es dedica a la seva altra passió, la joieria. El 2009 va obrir una joieria a Londres
"Mireu-lo que natural. Li compraria una joia. O dues."
Amb França va jugar el mundial sub-20 de 1997 i el mundial de 2002. Amb aquesta dada no em sorpren tant que a Corea-Japó la vigent campiona del món caigués a la primera ronda fent un paper lamentable. No obstant, en Phillippe no va jugar ni un minut.
"Espantat després de veure un ratolí en un partit a Saint Dennis"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada